Klaverblad Rechtsbijstandverzekering

Met de Klaverblad rechtsbijstandverzekering voor particulieren ben je verzekerd van professionele rechtshulp bij een juridisch probleem.

Wat maakt de rechtsbijstandverzekering van Klaverblad bijzonder?

klaverblad rechtsbijstandverzekering
 • Je krijgt persoonlijk contact met een ervaren juridisch adviseur
 • Juridische problemen worden altijd snel en deskundig voor je opgepakt
 • Voor externe kosten (bijvoorbeeld advocaat) heb je een ruime dekking
 • Je kiest zelf de onderdelen die je wilt verzekeren

Waarom een rechtsbijstandverzekering afsluiten?

Het is dan natuurlijk belangrijk dat je weet wat een rechtsbijstandverzekering eigenlijk is. Er kan altijd wel iets misgaan. Bijvoorbeeld als je een nieuwe keuken laat plaatsen en deze wordt niet naar behoren geplaatst. Of als je een conflict met je werkgever krijgt. Of dat je recht hebt op vergoeding van een schade door een ander en je hebt hier hulp bij nodig. Is het probleem klein of groot, met een rechtsbijstandverzekering van Klaverblad wordt je door goede juridische hulp geholpen. Heb je geen rechtsbijstandverzekering kost maar een fractie van wat een advocaat kost. Bij een conflict heb je dan ook direct voordeel.

Welke onderdelen kun je kiezen?

Met de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering is in de basis al het volgende verzekerd:

 • Rechtshulp bij juridische problemen over contracten die u sluit voor uw huishouden
 • Rechtshulp bij juridische problemen over het terugkrijgen van gestolen spullen
 • Rechtshulp bij erfrechtelijke problemen
 • Rechtshulp bij strafzaken waarin u als verdachte wordt gedagvaard

Bij de basis kies je 1 of meer aanvullende dekkingen. Je kunt kiezen uit de volgende aanvullingen:

 • Schadeverhaal
 • Inkomen
 • Wonen
 • Fiscaal en vermogen
 • Motorrijtuigen

Hieronder leggen we de dekkingen voor je uit:

Schadeverhaal

Als iemand anders bij jou schade veroorzaakt, dan wil je graag dat die ander de schade vergoedt. Soms is het moeilijk om de schadevergoeding te ontvangen. Met de module Schadeverhaal gaat een deskundige voor jou aan de slag.

Inkomen

Bij deze module heb je recht op hulp als je problemen hebt met je inkomen. Dat kan zijn voor ontslag, problemen rond een uitkering of je pensioen.

Wonen

Of je nu een huurwoning hebt of een koopwoning en er ontstaan problemen, bijvoorbeeld met een verhuurder, of een aannemer, zelfs bij conflicten met gemeente dan heb je recht op professionele juridische hulp.

Fiscaal en vermogen

Je krijgt hulp als je problemen met de belastingdienst hebt, ook als je bij een belastingrechter moet komen. Daarnaast krijg je juridische hulp bij problemen met een tweede huis of vermogensbeheerders.

Motorrijtuigen

Is jouw auto of motor aangereden in het verkeerd dan wil je de schade vergoed krijgen. De juristen van Klaverblad gaan dit voor je behandelen. Je krijgt ook rechtshulp bij strafzaken die zijn ontstaan terwijl je een voertuig gebruikt. Zelfs bij contracten van je motorrijtuig heb je recht op hulp, denk bijvoorbeeld aan een discussie over garantie.

Bovenstaande voorbeelden zijn natuurlijk slechts een kleine opsomming van wat er allemaal verzekerd is. Wil je meer inhoudelijke informatie, neem dan contact met ons op. Dat kan via email of via telefoon 055-5218028.